Cum au apărut extensiile de păr? Egipenii au fost primi!

Istoria extensiilor de păr?

Extensiile de păr în ziua de astăzi sunt prezente peste tot . Utilizarea extensiilor de păr este atât de răspândită, de fapt, încât atașamentul și întreținerea lor ar putea fi aproape considerate un ritual în cultura de astăzi. Pe măsură ce tehnologia și piața extensiilor de păr au devenit mai complexe, diversitatea și disponibilitatea extensiilor de păr nu a fost niciodată mai mare ca acum. Această dezvoltare rapidă în industrie, a extensiilor de păr comune, cât și a celor de lux poate face să pară că extensiile de păr sunt o dezvoltare relativ recentă. De fapt, oamenii au încercat să adauge lungime și volum părului de mii de ani. Iată o scurtă privire la câteva momente majore din istoria extensiei părului.

 Egiptenii antici

Extensii de par egiptene
Extensii de Păr Egiptene

Prima utilizare documentată a extensiilor de păr a avut loc în Egiptul antic, în jurul anului 3400 î.Hr. – în urmă cu peste 5.000 de ani! Nu numai că au folosit extensii de păr, dar au avut la alegere o mare varietate de opțiuni. Au plasat și și-au fixat peruci pe cap și au folosit, de asemenea, bucăți de păr cusute și împletituri. Extensiile au fost realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv păr uman și lână de oaie vopsită. Pentru atașarea extensiilor au fost folosite materiale precum rășina și ceara de albine. Oricine a văzut hieroglife egipteni își poate da seama că aceste peruci și extensii au fost vopsite cu o culoare neagră profundă. Pe lângă negru, egiptenii antici purtau și extensii colorate în albastru strălucitor, roșu și auriu, demonstrând că tendința actuală către părul viu colorat este departe de a fi un fenomen nou.

Extensiile de păr din Egipt și-au recăpătat popularitatea pe vremea Cleopatrei, a cărei extensie colorată preferată era faimosul albastru de păun. De-a lungul istoriei Egiptului, diferite extensii de păr și împletituri au folosit diferite culori, noduri și răsuciri pentru a indica vârsta, religia sau statutul social al purtătorului.

Africa

Extensii de păr în Africa
Extensii de păr în Africa

Rădăcinile extensiilor de păr au început în Egipt, dar s-au răspândit și în alte părți ale Africii. De secole, tehnicile tradiționale africane de împletitură a părului au inclus extensii de o anumită formă, pe tot continentul masiv. Aceste stiluri sunt semnificative din punct de vedere cultural, spiritual și estetic pentru multe regiuni din Africa. Coafurile, inclusiv extensiile, sunt distincte pentru regiunile din Africa. De exemplu, grupul Mbalantu din Wambo din Namibia și-au purtat părul cu împletituri care ajung la glezne cu ajutorul extensiilor de tendon. Acest stil vizibil este recunoscut și toți cei care îl văd identifică tehnica rafinată. Multe extensii de păr africane sunt împodobite cu coji de cowrie, pene și alte accesorii naturale.

Europa și America

Extensii de păr în Europa/America
Extensii de păr în Europa/America

Extensiile de păr se bucură, de asemenea, de o istorie lungă și complicată și în cultura europeană și americană. Oricine a văzut portrete ale regilor europeni sau ai părinților fondatori ai Americii știe că perucile sub formă de pudră au fost utilizate în mod predominant în acest timp. Acestea erau un indicator al bogăției și statutului, iar mulți regi purtau peruci pudrate și extensii pentru a proiecta puterea și sănătatea, mai ales dacă începeau să devină chei. De asemenea, și femeile le purtau, iar portretele femeilor nobile din anii 1700 includ frecvent femei cu țesături mari, în formă de stup. Părul de cal și ramele umplute cu lână au fost țesute în părul lor natural, iar apoi au fost țesute mai multe extensii peste rame.

Astăzi

Extensii de păr Astăzi

Există, de asemenea, stiluri și funcții sociale unice ale extensiilor de păr în zona romantică și la începutul secolului al XX-lea. Tendința a continuat să evolueze și cu siguranță va continua să evolueze în viitor pe măsură ce circumstanțele și gusturile estetice continuă să se schimbe. Este uimitor să ne gândim că extensiile de păr au fost folosite de-a lungul majorității istoriei înregistrate. Extensiile de păr sunt cu adevărat o ieșire pentru creativitatea umană și o expresie a culturii de-a lungul istoriei.

Pentru a afla care e diferenta dintre principalele feluri de extensii folosite in zilele noastre sau cum se aplică, poti verifica articolul nostru despre Extensiile de păr Clip-On si cu Cheratină.

Sursa articol: https://thelaurenashtyncollection.com/

Share:

Share on facebook
Share on odnoklassniki
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Așa că...

S-ar putea să îți placă

Scroll to Top