Gel de Aloe Vera: Cum se taie și se extrage gelul dintr-o frunză de Aloe Vera?

Aloe vera are multiple utilizări și beneficii. Este o plantă cu un tratament foarte simplu, deoarece are nevoie doar de puțină apă, lumină, sol nisipos și o oală de lut dacă doriți să o plantați acasă, dar o puteți face în teren arabil. Apoi planta crește până se coace și înflorește. Pentru a putea profita de ea, mai întâi trebuie să știți cum să tăiați o frunză și cum să extrageți gelul de aloe vera și apoi să îl aplicați corect.

Pași de urmat pentru a tăia o tulpină de aloe vera:

  1. Este foarte important să tăiați frunzele care urmează să fie folosite, deoarece dacă tăiați prea mult, sucul de aloe vera se va ofili și își pierde proprietățile.
  2. Este absolut necesar ca planta de aloe vera să fie coaptă, astfel încât să conțină toate proprietățile sale. Pentru ca aceasta să ajungă la maturitate, îi trebuie aproximativ trei ani.
  3. Recomandat este să tăiați întotdeauna frunzele inferioare ale plantei, deoarece acelea vor fi cele mai vechi frunze și, prin urmare, vor fi cu cele mai bune proprietăți și beneficii.
  4. Puteți vedea că baza foii este albă. Faceți o tăietură longitudinală în acea zonă și tăiați tulpina. Veți nevoie de un cuțit foarte ascuțit . Se recomandă ca materialul ustensilei de tăiat să fie din lemn sau porțelan, deoarece va dura mai mult timp pana cand gelul de aloe vera se va oxida.


Share:

Share on facebook
Share on odnoklassniki
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Așa că...

S-ar putea să îți placă

Scroll to Top