Ce nu lipsește vara din garderoba unei femei

Ce nu lipsește vara din garderoba unei femei?

Pentru multe dintre feministe, vara este anotimpul în care rochiile și accesoriile strălucitoare își pun amprenta în garderoba oricărei femei pasionate de modă. Vremea călduroasă aduce nenumărate avantaje pentru ca ținutele să devină lejere, elegante și radiante, iar accentele unei ținute bine structurate se remarcă și prin prezența accesoriilor precum: ochelari soare damă, cercei voluminoși, brățări sclipitoare sau pălării extravagante.

Garderoba vara 2021
Accesorii pentru vară 2021

Fie că te hotărăști să pleci într-o vacanță în străinătate, fie că îți plănuiești concediul pe plaiurile românești ori ai planificat să rămâi acasă pe timpul verii, ținutele tale pot reprezenta întotdeauna personalitatea ta, stilul propriu vestimentar și îndrăzneala de care dai dovadă în materie de elemente vestimentare.

Poate te-ai gândit de multe ori cum ai putea să adaugi elemente necesare garderobei tale care ți-ar putea completa ținutele și care ar fi acestea. Accesoriile vor aduce mereu un plus de finețe, eleganță și unicitate ținutei tale și nu trebuie să te temi să combini stiluri, texturi și culori diferite sau îndrăznețe.

Ochelari de soare

Indispensabili unei femei în perioada caniculară, aduc multe beneficii când vine vorba de protejarea vederii împotriva razelor UV, dar oferă și un avantaj enorm pentru ca look-ul să fie complet. 

Trebuie să ții cont de câteva aspecte atunci când achiziționezi o pereche de ochelari de soare. Lentila lor trebuie să fie calitativă, să fie rezistentă razelor ultraviolete, astfel încât imaginea să nu fie distorsionată. Lentilele polarizate reprezintă un criteriu definitoriu în alegerea ochelarilor de soare pentru vacanțe sau pentru ieșirile zilnice. Ramele lor sunt cu atât mai practice cu cât materialele din care sunt fabricate să fie rezistente. Este, de asemenea, important să eviți ochelarii contrafăcuți de pe piață. Ei îți pot înrăutăți vederea și pot deveni un pericol pentru ochii tăi.

ochelari de soare 2021
Ochelari de Soare 2021

Există modele de ochelari de soare care nu se vor demoda niciodată și care se vor integra cu ușurință în ținutele doamnelor de peste ani. Unul din aceste modele sunt ochelarii de tip aviator. Poate ai mai auzit până acum de ei. Versatili și moderni, ochelarii se potrivesc ținutelor casual, ținutelor elegante sau chiar ținutelor ușor sport. Se pot armoniza ușor dacă forma feței tale este pătrată sau ovală. 

Dacă fața ta este ascuțită, poți purta orice tip de ochelari de soare care au ramele subțiri, iar pentru fața rotundă sunt recomandați ochelarii cu rame pătrate sau dreptunghiulare și lentile ceva mai late. Dacă ții cont de aceste criterii, ochelarii de soare se vor potrivi perfect cu forma feței tale și te vor ajuta împotriva razelor ultraviolete. 

Noi recomandam ochelarii de soare de la OPTIblu, recunoscuti pentru calitatea lentilelor:

Pălăriile

Sunt un alt accesoriu care feresc ochii doamnelor de razele dăunătoare ale soarelui și oferă un aspect chic ținutei! Pălăriile pot fi folosite, la plaja, la plimbarea din miezul zilei, sau uneori, chiar și seara. Dacă pălăria are cozorocul mai mare, mai voluminos, va fi foarte bine integrată în ținuta de vacanță pe litoral: oferă un aer exotic și încadrează fața elegant, chiar dacă uneori pălăria poate fi imensă în comparație cu capul persoanei ce o poartă. Pălăriile pot avea și cozorc mediu sau chiar mic.

Pălărie de Vară 2021
Pălărie de Vară 2021

Pălăriile cu cozoroc mic sunt folosite la ținutele casual, care au o tentă de masculinitate prin combinarea pantalonilor și cămășilor.

Genți

Bijuteriile sau curelele sunt, și ele, accesorii indispensabile care îmbunătățesc aspectul ținutelor, însă nu sunt la fel de folositoare ca gențile doamnelor.

genti de vara 2021
Genti de Vară 2021

Genți Casual

Femeile au descoperit în moda genților o metodă de exprimare a preferințelor vestimentare: de la genți micuțe în care îți pot pune doar telefonul mobil sau rujul, până la genți încăpătoare în care poți avea portofelul sau agenda de la locul de muncă. Gențile s-au adaptat nevoilor doamnelor, tocmai de aceea, în vacanțe, gențile de plaja și cele de călătorie sunt nelipsite.

Gențile sunt un accesoriu care, pe lângă utilitatea pe care o pot oferi, ele pot fi purtate la orice tip de ținută. Balsamul de buze preferat, perechea de ochelari de vedere sau de soare și portofelul sau portcardul pot fi ușor de plasat în geanta ta. Telefonul poate fi o problemă atunci când alegi să nu îl ții în mână, iar buzunarele pantalonilor pot fi destul de nesigure când vine vorba de depozitarea obiectelor personale. Riști să pierzi sau chiar să spargi ecranul telefonului tău dacă nu îl pui în geantă.  

Genți de Plaja

Dacă vacanța ta este plănuită pe litoral, poți opta pentru genți de plajă. Trendurile au făcut ca gențile de plajă să fie ușor de asortat, cu un aer exotic și spațioase, pentru ca tu să te bucuri de spațiile de depozitare necesare în concediu. Loțiunea de plajă și prosopul pot fi acum mult mai ușor de purtat cu tine, iar modelele din paie sau materiale impermeabile vor transforma look-ul de vacanță într-unul lejer, cu un accent casual.

Genți de Voiaj

Poate plănuiești să petreci concediul în zonele montane, iar acest lucru implică și haine ceva mai groase, chiar și pe timp de vară. În astfel de cazuri, poți opta pentru genți de călătorie. Ele sunt foarte spațioase, ușor de trasportat, pentru că pot avea și roți atașate. Gențile pentru concedii aduc un plus de confort pentru vacanța ta pentru că îți vor ușura procesul de împachetare sau despachetare al hainelor și accesoriilor tale. 

Indiferent de destinația pe care o alegi pentru viitoarea plecare, fie că e la mare, sau că e la munte, bucură-te de accesoriile care îmbină utilul cu plăcutul. Doar așa vei fi gata oricând pentru o nouă aventură, ținutele tale vor fi complete, iar sănătatea ochilor tăi nu va mai fi pusă în pericol!

Share:

Share on facebook
Share on odnoklassniki
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Așa că...

S-ar putea să îți placă

Scroll to Top