Biocosmetica: ce este și care sunt 7 din caracteristicile sale

Biocosmetica aloe vera

Produsele naturale oferă beneficii și proprietăți pielii noastre. Cosmetica naturală sau biocosmetica este alegerea perfectă pentru îngrijirea corpului, părului și feței, deoarece folosim doar ingrediente 100% vegetale și organice. Descoperiți cu noi ce este biocosmetica și care sunt caracteristicile lor.

Ce sunt Biocosmeticele?

Biocosmeticele sunt acele produse pentru îngrijirea pielii fabricate din ingrediente naturale și de origine vegetală. În plus, acestea provin din culturi organice și biologice.

Cosmeticele ecologice nu numai că respectă pielea noastră, ci tratează în mod corect natura și animalele, întrucat acestea nu participă la testarea lor.

Caracteristici ale Biocosmeticelor?

Pentru ca un produs cosmetic să fie considerat BIO, acesta trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici:

– 99% din ingredientele sale trebuie să fie de origine vegetală și organice.

– Atunci când se utilizează culturi organice, acestea nu conțin pesticide sau substanțe chimice.

– Toate ingredientele sale sunt naturale, astfel încât conservanții, coloranții, siliconii și alte substanțe artificiale și sintetice nu fac parte din biocosmetice.

– Nu este testat pe animale.

– Recipientele sunt reciclate sau reciclabile.

– Impactul producției de biocosmetice asupra mediului este minim, precum și alte procese, cum ar fi transportul și depozitarea.

– Biocosmetica trebuie să aibă certificări Ecocert, Cosmébio, USDA sau BDIH.

Sunt eficiente Biocosmeticele?

În ultimii ani, produsele ecologice și BIO au devenit populare și acum mai mulți oameni caută aceste etichete pe articolele pe care le cumpără, atât produse alimentare, cât și produse cosmetice. Dar chiar funcționează sau este un moft?

Biocosmeticul conține ingrediente naturale, astfel încât să se evite alergiile și alte probleme dermatologice. Eficacitatea produselor cosmetice ecologice depinde de compoziția sa și de substanțele pe care le include. Cu toate acestea, uleiurile esențiale au numeroase ingrediente active care acționează mai eficient asupra pielii decât alte elemente chimice.

Aloe vera și uleiul de măsline extravirgin sunt două dintre ingredientele vedetă care favorizează orice tip de piele.

Va asteptam sa vedeti gama de produse cosmetice BIO a colaboratorilor nostri de la BioUnique sau la noi pe site in categoria de Cosmetice

Share:

Share on facebook
Share on odnoklassniki
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Așa că...

S-ar putea să îți placă

Scroll to Top