5 feluri în care Primăvara îți afectează pielea

Aerul extrem de uscat și rece de afară, împreună cu aerul cald și uscat din interior vă pot afecta tenul pe timpul zilelor de iarnă. Dar primăvara vine iar schimbările care apar cu schimbarea temperaturii, expunerea la soare și nivelul mai ridicat de umiditate încurajează apariția iritațiilor, eruptiilor si a altr probleme grave ale pielii. De aceea este necesară schimbarea rutinei de îngrijire a pielii în fiecare sezon.

Mai jos vom prezenta modurile în care primăvara va afectează tenul si cum sa îl îngrijiți corespunzător.

Expunere crescută la razele UV

Cu vremea caldă, razele solare strălucitoare și aerul proaspăt, cum să nu-ți dorești să petreci mai mult timp afară. După lunile lungi și grele de iarnă, la asta se poate gîndi oricare dintre noi. Dar a ieși mai des afară înseamnă și o expunere mai mare la soare și razele UV, puternice la începutului sezonului de primăvară. Așadar, nu uitați să vă aplicați întotdeauna protecție solară în orice moment al anului, dar mai ales cînd ieșiți afară în zilele însorite.

Acorda-i tenului tău toata atenția de care are nevoie cu o cremă pentru protecție solară de calitate.

Cremă protecție solară

Clinique SUN PROTECTION Crema protectie solara pentru fata Mineral Sunscreen SPF 30

Clinique protejeaza pielea din zonele sensibile impotriva procesului de imbatranire prematura si a efectelor nocive ale soarelui – conturul ochilor, nasul, conturul buzelor, lobii urechilor si cicatricele.

*Nu te expune timp indelungat la soare, chiar daca folosesti un produs de protectie solara.

Transpirația și erupții

Având în vedere zilele mai luminoase, mai lungi și vremea frumoasă, este momentul perfect al anului pentru a profita de vremea plăcută și a face mai mult exercițiu. Indiferent dacă sunteți alergător, jucați într-o echipă sau preferați sala fitness, a fi mai activ înseamnă că pielea va fi mai predispusă la transpirație și erupții. De aceea, este esențial să vă asigurați că vă spălați întotdeauna fața de două ori pe zi, chiar dacă nu sunteți activ în fiecare zi. Chiar și o plimbare rapidă poate fi suficientă pentru a vă înfunda porii și a provoca erupții fără o curățare adecvată. Așadar, asigurați-vă că vă spălați întotdeauna bine pielea în fiecare zi, mai ales după ce ați fost activ.

Predispus la iritare

Desigur, cum toți copacii, florile, iarba și vegetația înfloresc, această perioadă a anului poate fi dură de suportat pentru cei care suferă de alergii. Având mâncărime, umflături sau un nas curgător, vă poate forța mâinile să intre mai des în contact cu pielea. Și când se întâmplă asta, murdăria și bacteriile se pot transfera cu ușurință de pe mâini pe piele. Acest lucru poate duce la înfundarea porilor, ducând mai departe la erupții și poate provoca chiar și linii fine șau riduri din frecarea constantă a ochilor. Faceți o vizită la medicul dumneavoastră pentru a determina cele mai bune modalități de a preveni alergiile și de a vă proteja pielea în același timp.

Excesul de seebum

Combinația de umiditate crescută în aer, alături de a fi mai activă și predispusă la transpirație, poate crește și producția naturală de ulei a pielii. De aceea, vă recomandăm întotdeauna să opriți cremele hidratante grele, de iarnă, pentru ceva mai ușor, care să nu exacerbeze această problemă și să provoace erupții. Lipiți-vă de cremele și serurile mai ușoare în timpul primăverii pentru a vă menține pielea suplă și fermă, fără a o înfunda sau a o cântări cu mai mult ulei.

Cum să vă îngrijiți pielea

Acum, că știți despre toate modurile în care primăvara vă poate afecta pielea, probabil vă întrebați care este cel mai bun mod de acțiune pentru a avea grijă de el. Iată câțiva pași cheie de urmat:

Exfoliază straturile de iarnă

Pentru a-ți ajuta pielea să-și revină după iarnă, ar trebui să începi întotdeauna prin exfolierea pielii de cel mult două ori pe săptămână. Acest lucru ar trebui făcut pe tot parcursul anului, dar mai ales după iarnă pentru a elimina orice acumulare de celule ale pielii uscate și moarte care persistă pe suprafața pielii. Folosiți un produs exfoliant natural blând, fără ingrediente dure și dăunătoare, deoarece acestea pot ajunge să usuce pielea. Un peeling chimic este, de asemenea, o opțiune de tratament foarte eficientă, care vă poate lăsa pielea curată, reîmprospătată și pregătită pentru sezonul de primăvară-vară.

Purtați mereu cremă SPF

Chiar dacă nu vă place ideea de protecție solară, utilizați cel puțin o cremă hidratantă care conține factor 30 SPF. Fața ta este expusă la razele UV aproape în fiecare zi și protejarea este esențială pentru a preveni îmbătrânirea prematură și cancerul de piele.

Programați un control la medicul dermatolog

Primăvara este o perioadă ideală a anului pentru a face o vizită la dermatologul dumneavoastră. Acest lucru este valabil mai ales dacă se întâmplă să suferiți de afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea sau acneea, deoarece schimbările sezonului pot provoca apariția acestora. Specialistul dvs. dermatolog vă poate recomanda tratamente adecvate sau ajustări la rutina de îngrijire a pielii pentru a vă ajuta pielea să rămână limpede chiar și în această perioadă a anului.

Demachiați-vă zilnic

Dacă purtați machiaj, acesta poate fi un factor major care contribuie și la erupții, mai ales dacă produsele dvs. sunt vechi și depășite. Verificați întotdeauna datele de expirare și înlocuiți articolele după câțiva ani. De asemenea, nu uitați să vă schimbați fundațiile grele pentru produse mai ușoare în lunile de primăvară și vară.

Share:

Share on facebook
Share on odnoklassniki
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Așa că...

S-ar putea să îți placă

Scroll to Top